Pàgines

4 d’octubre del 2012

Reiniciam el préstec de llibres els cap de setmana!


“La biblioteca viatgera dels caps de setmana”, tornarà a acompanyar-nos aquest curs, com el curs passat, cada cap de setmana.

  • En què consisteix? A classe hem elaborat carnets de préstec de contes. Cada divendres el vostre fill/a triarà un conte de la nostra biblioteca viatgera per a llegir a casa amb la vostra ajuda. És important que a casa ens fixem conjuntament amb els infants amb les lletres del conte i siguin ells els protagonistes de la lectura, així poc a poc aprendrem a llegir!

Després de la lectura del conte l’infant haurà de realitzar una feineta a casa, amb la vostra ajuda, en la que haurà de realitzar el que es demana (que variarà en funció de cada trimestre). És molt important que aquest curs, com a mínim, escriguin setmanalment amb la vostra ajuda el nom, llinatges i la data completa, a més del títol del llibre que han llegit.

  • Quan es retornen les carpetes? Dilluns o dimarts, haureu de retornar la carpeta amb el conte i la feineta feta. L’infant ens explicarà l’argument, ens mostrarà la feineta que ha fet i a final de setmana triarà un altre conte per endur-se’n a casa.

Teniu en compte que hem de tenir molta cura dels contes i les carpetes que se’n duen els infants i hem d’evitar que es fassin malbé. Si es rompen o perden els contes o carpetes haureu de comprar-ne un de nou.

  • Què aconseguirem? L’objectiu d’aquesta activitat és que els infants s’apropin molt més al món de la lectura i escriptura a través dels contes. Pensam que és una bona proposta per a continuar amb l'aprenentage de la lectoescriptura, paral·lelament a allò que anam treballant en el dia a dia a l'escola.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
Esper que gaudiu d’aquesta activitat en família!
Conchi, tutora de 5 anys.

2 comentaris: