Pàgines

28 de febrer del 2013

Conclusions de la primera part de l'experiment, Dora!

Hola famílies!
 
 Ahir vàrem donar per acabada la primera part del nostre centre d'interès envers na Dora i "com neixen les plantes?", perquè vàrem decidir que com ara estarem 4 dies sense anar a escola, millor dur les plantes que han crescut a casa per continuar regant-les i tenir cura d'elles. Així, després de reflexionar.... donam els 4 experiments per acabats!

 Us feim un resum del què va passar: 

En primer lloc, els Dofins de 4 anys ens varen visitar per mostrar-nos l'evolució dels seus experiments. Ens va sorprendre molt que les plantes que tenen ells a les fosques siguin tan grosses i de color groc! 

Llavors, nosaltres els vàrem mostrar els nostres 4 experiments, arribant a les següents conclusions:

 - Experiment 1 - estrella verda petita: mongeta+cotó+2'5ml d'aigua+llum
 No ha bastat la poqueta aigua que hem anat posant i s'han assecat. Les poques que havien començat a créixer estan seques i tristes. Sembla que han MORT.

- Experiment 2 - Estrella verda grossa: mongeta+cotó+10ml d'aigua+llum Les mongetes estan obertes, ben inundades! Algunes tenen arrels per abaix. Fan molta PUDOR, tanta que la nostra classe apesta i hem decidit que millor llençar-les! No ha anat gens bé aquest experiment, no han crescut.

- Experiment 3 - Estrella vermella petita: llenties+cotó+2'5ml d'aigua+llum Les poques llavors que creixien, estan ben tristes i no s'aguantes dretes, estan cap abaix. S'han SECAT.

- Experiment 4- Estrella vermella grossa: llenties+cotó+10ml d'aigua+ llum Estan molt altes i han crescut molt aviat! Vàrem prendre una bona decisió deixant de regar-les tant quan vàrem veure que es negaven... Poc a poc se l'han anada beguent i estan ben verdes, altes i guapes! Han CRESCUT!

Us mostram algunes fotos de les comparacions amb els Dofins, la xerrada final de l'experiment i la plasmació de les nostres conclusions a una feineta:




Ara, hem decidit dur els experiments a casa i hem pensat que tots tornarem a fer l'experiment número 4, perquè hem après com fer-ho perquè ens creixi una planta ben guapa; tots en volem una! Aquesta vegada ho farem aprofitant els envasos de iogurt de l'esmorzar.

Us continuarem mostrant el procés!

 Salutacions i bon pont, a gaudir-ne fins DILLUNS!!

 Conchi tutora de la classe dels Pingüins de 5 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada